Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Het leven op de campus

Op internaat

Als je aan de KMS wil studeren, logeer je tijdens de week verplicht op internaat. Een tijd waarop je later ongetwijfeld met veel plezier zal terugkijken.

Tijdens de eerste twee jaar van je opleiding logeer je in een tweepersoonskamer, vanaf het derde jaar krijg je een eenpersoonskamer. Je kamer is comfortabel ingericht met een bed, een kast, een ruim bureau en een internetverbinding die je gratis mag gebruiken.

Ben je getrouwd of woon je samen? Dan mag je ‘s avonds eventueel naar huis, op voorwaarde dat je studieresultaten goed zijn.

Sociaal leven

Aan de KMS krijg je de kans om een normaal sociaal leven te leiden. Buiten de kampperiodes (twee weken in januari en de hele maand juli) en de militaire initatiefase van vijf weken, mag je als eerstejaarsstudent één avond per week uitgaan.

Op vrijdagavond ga je naar huis en op maandagochtend verwachten we je terug op school. In het tweede jaar krijg je extra vrijheden en vanaf het vierde jaar mag je de school verlaten in je vrije tijd.

Ontspanning

Natuurlijk moet de boog niet altijd gespannen staan. We bieden je tal van ontspanningsmogelijkheden: er is een zwembad, een sportzaal en een ultramoderne fitnesszaal die je gratis mag gebruiken.

Ook onze Music Band, het Sailing Team, het Marching Team, het Shooting Team en twee studentenverenigingen (Omega en Polytechniek) houden de groepsgeest in stand.

Begeleiding

Aan de KMS word je niet aan je lot overgelaten. We volgen je van dichtbij op en bekijken regelmatig je vorderingen, waardoor we bij eventuele problemen snel kunnen bijsturen. Het is ons doel om je te begeleiden tot je de juiste technieken hebt verworven om moeilijke momenten te overwinnen.

Wie staat er voor je klaar op de KMS?

Jouw bataljonskader en de promotiecommandant

Als leerling word je dag en nacht begeleid en bijgestuurd door je bataljonskader, zowel voor het academische, het militaire als het sportieve gedeelte van je opleiding. Bij je promotiecommandant, die dienstdoet als een meter of peter, kan je op elk moment terecht met je vragen en twijfels. Samen met jou zoekt hij of zij gericht naar oplossingen.

De cel Leerlingenbegeleiding

Deze dienst wil een luisterend oor zijn voor alle studenten die twijfelen aan hun mogelijkheden, hun motivatie verliezen of met persoonlijke problemen kampen. Je kan er langsgaan zonder de hiërarchische weg te moeten volgen.

Medisch personeel, psychologen, vertrouwenspersonen

Indien nodig kan de cel Leerlingenbegeleiding een beroep doen op andere medewerkers van de KMS, waaronder vertrouwenspersonen, medisch personeel of psychologen. De cel zorgt voor een optimale coördinatie en betrekt de juiste personen om je zo snel mogelijk een oplossing te bieden.

Repetitoren

Ondervind je moeilijkheden met het begrijpen of instuderen van de leerstof, dan kan je hulp vragen aan onze repetitoren.

Je dagelijkse leven aan de KMS nog even in het kort:

  • Je krijgt een salaris tijdens je volledige opleiding.
  • Je wordt dagelijks opgevolgd door ons team en bij problemen sturen we snel bij.
  • Je krijgt de kans om verschillende talen te oefenen.
  • Je ontmoet studenten uit andere landen dankzij onze internationale samenwerkingen.
  • Je logeert in een moderne kamer en kan eten in onze kantine.
  • Je kan op de campus een beroep doen op dokters, kinesisten en tandartsen.
  • Je profiteert gratis van al onze sportfaciliteiten.
  • Je kan je aansluiten bij de Royal Military Academy Music Band, het Sailing Team, het Marching Team, het Shooting Team, ...