Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Landcomponent

In een wereld die gekenmerkt wordt door een alomtegenwoordige onzekerheid, is het vermogen om zich keer op keer te kunnen aanpassen aan de specifieke omstandigheden een troef.

Om dit waar te maken, is het permanente aanpassingsvermogen één van de belangrijkste eigenschappen van het voornaamste wapen van onze landstrijdkrachten: de soldaat.

Dankzij een veeleisende en doorgedreven professionele vorming is de landstrijder in staat om ingezet te te worden:

  • Waar ook ter wereld, het eigen land inbegrepen.
  • In alle geografische milieus, zowel in het hart van de steden als in woestijn-, berg- of maritieme gebieden.
  • Voor militaire operaties, van de hulp aan de natie tot gevechten van hoge intensiteit.
  • In een hoogtechnologische omgeving.

Vandaar dat dé kwaliteit van de mannen en vrouwen die de Landcomponent vormen, zich uitgesproken profileert in de handen van onze beslissingsnemers als een multitool.

Om dat alles te kunnen, koos de Landcomponent voor een dubbele capaciteit: enerzijds een Gemotoriseerde Brigade die tegelijk in staat is om zich te laten gelden en zich voor lange tijd te engageren, anderzijds een Special Operations Regiment dat gerichte en discrete acties kan uitvoeren tegen gekozen doelen, maar ook in staat is de succesfactoren voor de gemotoriseerde troepen te creëren. Een familie van beroepen met een enorme diversiteit, zoals gevechtstroepen, verkenning, vuursteun, genie, logistiek, transmissie en commando en controle, verzekert de complementariteit van de gegenereerde effecten en biedt eveneens bijzonder rijke en diverse loopbaanperspectieven.

Resoluut oplossingsgericht, bewust van de complexiteit van de op te lossen problemen en van de noodzaak van een globale aanpak om ertoe te komen, positioneert de Landcomponent zich overtuigd als een loyale en betrouwbare partner van de andere componenten, geallieerde landmachten en andere veiligheidsdiensten ten dienste van onze bevolking. Een strijdkracht, in permanent contact met de tegenstander en met de realiteit van het terrein en de burger, als fundamentele dimensie in de oplossing van de meest delicate crises. De Landcomponent vat zijn wil tot actie samen in één enkel devies: “With people, amongst people, for the people”.

Lees verder

Over de Landcomponent