Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Werken bij de Luchtcomponent

Spreekt de leuze ‘Teamwork at the highest level’ je aan, dan zit je goed bij de Luchtcomponent. Of je er nu van droomt om zelf te vliegen, het luchtverkeer te leiden, reddingsoperaties uit te voeren, te sleutelen aan vliegtuigen en helikopters, een basis te beveiligen of de Luchtcomponent administratief of logistiek bij te staan ... bij ons kan je jouw passie voor luchtvaart uitleven.

Bij de Luchtcomponent werken, dat is kiezen voor variatie en eindeloze mogelijkheden qua functie en werkplek. Opsporingen en reddingen aan onze eigen kust, beveiliging in het buitenland, transport van goederen of vip’s, controle van het luchtverkeer in eigen land of op een verre bestemming ... Je zag het in de beschrijving van onze eenheden: het kan allemaal.

Bij de Luchtcomponent van Defensie zoeken we mensen die hun job gemotiveerd en toegewijd uitvoeren, die zich professioneel en verantwoordelijk gedragen én zich thuis voelen in hun team. Samen een missie tot een goed einde brengen, geeft natuurlijk erg veel voldoening! Welke functie en locatie je ook kiest, je maakt deel uit van onze ‘band of brothers’ en vormt een onmisbare schakel in de organisatie.

Functies: 3 soorten

Bij de Luchtcomponent rekenen we op experts in elk vakgebied, op een goed geolied systeem waarin elke schakel zijn functie met precisie en trots uitvoert. Dat geldt voor de operationele, technische, administratieve en logistieke functies. We kunnen vandaag rekenen op zo’n 6.000 gemotiveerde personeelsleden in verschillende functies.

OPERATIONEEL

Kies je voor een operationele functie? Dan ga je voor actie in de lucht en op de grond. Vanuit je cockpit, de luchtverkeerstoren of de basis zorg je voor de directe uitvoering van de opdracht. Als piloot, luchtverkeersleider, luchtgevechtsleider of teamlid van de Force Protection verzeker je de veiligheid in het luchtruim en op de luchtmachtbasis. Een gedetailleerde voorbereiding is essentieel bij elke missie. Daar zorgt de mission planner voor.

TECHNISCH

Spreken motoren, wapensystemen en elektronica je wel aan? Dan is een technische functie bij de Luchtcomponent iets voor jou. Je sleutelt aan de vliegtuigen zodat ze steeds in optimale staat vertrekken en de boordtoestellen perfect functioneren. Je brengt in team de gevechts- en transporttoestellen en de helikopters in gereedheid voor elke missie vanuit een hangar in België of het buitenland.

ADMINISTRATIEF OF LOGISTIEK

Een administratieve of logistieke functie is jouw ding als je graag instaat voor de organisatie van het personeel, de dagelijkse administratie, de keuken of de verzorging van het materiaal. Dankzij deze militairen verloopt de dagelijkse werking vlot, zowel in de kazerne als bij trainingen en operaties.

Lees verder

Contact