Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Werken bij de Medische Component

Werken bij de Medische Component – de kleinste component van  Defensie – is kiezen voor een gevarieerde en boeiende job, zoveel is zeker. Kies jij voor een opleiding tot arts, verpleegkundige of dierenartsassistent?

Medisch personeel

Het aanbod van het medisch ondersteunend personeel is erg gevarieerd, van verpleegkundigen en dierenartsassistenten tot brancardier-chauffeurs en ambulanciers. Je neemt regelmatig deel aan buitenlandse opdrachten en hebt dagelijks een rijk gevuld programma. Als medisch ondersteunend personeel kan je bovendien rekenen op stipte medische bevoorradingen, correcte planningen, hygiëne, voldoende materiaal dat technisch perfect in orde is én administratieve ondersteuning.

Medisch-technisch personeel

Ook het takenpakket van het medisch­technisch personeel is erg uitgebreid. We zetten je als arts, tandarts, apotheker, dierenarts, chirurg, orthopedist of assistent in om je collega’s van de Marine­, Lucht­ en Land component zo snel mogelijk een kwalitatieve  medische behandeling te geven wanneer ze tijdens een opdracht gewond raken of ziek worden.

Als medisch­technische medewerker onderhoud je je dagelijkse competenties op de werkvloer in onze militaire kwartieren en in burgerziekenhuizen, ­apotheken en ­praktijken. Je ervaring in de typische aspecten van operationele en oorlogsgeneeskunde doe je op tijdens militaire operaties en specifieke opleidingen. Reken ook op regelmatige, kortstondige opdrachten in binnen­ én buitenland.

Stel je kandidaat!

Kijk op www.mil.be/nl/vacature om je kandidaat te stellen voor een job bij de Medische Component of neem contact op met een informatiecentrum van Defensie in jouw provincie.

Word reservist!

Wie jonger is dan 50 jaar en al over een medisch diploma beschikt, kan trouwens ook als reservist bij ons terecht. Gedurende een aantal dagen of periodes per jaar (naar keuze) breng je zo wat avontuur in je leven en doorbreek je de dagelijkse routine op een aangename manier. Als reservist werk je in je eigen expertise maar in niet­-alledaagse omstandigheden, met een ander team, in binnen­ of buitenland. Ga de uitdaging aan!

Ik studeerde in 2007 af als apotheker”, vertelt Delphine, “en nadien werkte ik 4 jaar als verantwoordelijke van een ‘officina’ van een privébedrijf. Gesterkt door mijn vorming en met wat initiële ervaring op zak, werd ik aangetrokken door het afwisselend beroep aangeboden door Defensie.

In 2011 ging ik voor Defensie aan de slag. Na mijn inlijving in het leger volgde ik gedurende enkele maanden een militaire basisopleiding in Saffraanberg: vrij viriel maar zeker waardevol voor vastberaden vrouwen. Ik kwam terecht bij 5 EMI in Nijvel, als verantwoordelijke voor de medische bevoorrading. In 2013, na een interne selectie, kreeg ik de gelegenheid om een bijkomende Master te volgen in Val de Grâce in Parijs en me te specialiseren in het fascinerende domein CBRN, dat meer dan ooit actueel is. Om die reden werd ik overgeplaatst naar CCMed in Neder-Over-Heembeek en de Laboratoria van Defensie in Peutie.

Ondertussen heb ik de gelegenheid gehad om deel te nemen aan meerdere oefenkampen en buitenlandse zendingen (Noorwegen, Libanon, USA, Italië, Turkije, Slovakije). Dit heeft me toegelaten mijn theoretische kennis om te zetten in de praktijk en in een globale omgeving, om me zo meer open te stellen voor de dagelijkse realiteit in de wereld. Elke dag bij Defensie is verschillend. Militaire Apotheker is een beroep dat toegankelijk is voor zowel vrouwen als mannen en erg divers is door de vele activiteiten en taken. Je onderhoudt de passie van je unieke beroep en het levert je voldoening op, want je stelt je universitaire vorming van hoog niveau ten dienste van de verdediging van het land.”

Delphine

Lees verder

Contact